Així queda el calendari per a la ronda de consultes amb el rei Felip VI

De les negociacions que manté el PSOE amb la resta de partits, dependrà que Sánchez tinga els suports necessaris per a la investidura.

VÍDEO | Així queda el calendari per a la ronda de consultes amb el rei Felip VI

El dimarts 10 de desembre el rei Felip VI comença la ronda de consultes amb els representants dels partits per a constatar si hi ha algun candidat que puga obtindre els suports suficients per a ser investit com a president del govern. 

La Casa Reial ja ha fixat els dies i hores d'aquestes trobades després de rebre aquest dimecres per part de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, el llistat de representants dels 19 partits que acudiran a les consultes. 

El cicle de reunions, que es prolongarà durant un parell de dies, començarà amb els partits minoritaris. El diputat de Fòrum Astúries, Isidro Martínez Oblanca, obrirà les audiències el dimarts amb el monarca al Palau de la Zarzuela, en compliment del reglament, que estableix un orde de visites de menor a major representació parlamentària. A les 12:30 d'eixe mateix dia serà el torn del diputat valencià, Joan Baldoví, en representació de Més Compromís. 

El dimecres 11 Felip VI es reuneix amb els líders de les formacions amb major representació parlamentària: Ciutadans (12:30 h), Unides Podem (16:00 h), Vox (16:45 h), PP (17:30 h) i PSOE (18:15 h). Previsiblement, eixa mateixa nit el rei encarregarà al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, que intente una investidura. 

Paral·lelament, de les negociacions que està mantenint el PSOE amb la resta de formacions, dependrà que Sánchez tinga els suports per a ser investit president del govern espanyol. 

També et pot interessar

stats