Quatre entitats particulars defenen per primera vegada les seues iniciatives legislatives a les Corts

La cambra només ha donat suport a la proposició que dotarà les escoles d'un servei d'infermeria

Ple de les Corts celebrat aquest dimecres / À Punt NTC

Per primera vegada en la història de les Corts, quatre entitats particulars —Stepv, Hablamos Español, CSIF i ERPV— han pogut defendre en una sessió plenària les seues iniciatives legislatives populars. De les quatres presentades aquest dimecres, només ha prosperat la que dotarà les escoles d'un servei d'infermeria. 

Per contra, la cambra n’ha rebutjat tres. No han prosperat les subvencions per als productes d'higiene femenina, la reducció de les ràtios a vint alumnes per aula i la llibertat d'elecció de llengua als col·legis.

Tampoc la llei que ha proposat l'entitat Hablamos Español, amb el suport de Vox i considerada pel PSPV i Compromís com un atac a la convivència, l'Estatut i la Constitució. Des de la plataforma, la portaveu, Gloria Lago, ha defés que la llengua pròpia de molts valencians és l’espanyol i que, “encara que vulguen canviar la identitat a través de l’escola, no ho aconseguiran”. 

El Partit Popular tampoc l'ha acceptada perquè se superposa amb iniciatives ja en marxa. “La vull tranquil·litzar perquè ja estem treballant perquè la llibertat educativa arribe a tots i cadascun dels valencians”, ha dit el diputat del PP, Eduardo Dolón. 

El més satisfet hui a les Corts ha sigut CSIF, l'impulsor de l'infermer o la infermera en les escoles, una proposta que ha tirat avant per unanimitat del ple. Aquesta proposició de llei pretén garantir l'atenció sanitària immediata per a qualsevol accident o problemàtica relacionada amb la salut que puga sorgir en l'entorn escolar, així com fomentar l'autocura de l'alumnat i l'adquisició d'hàbits de vida saludables. “És una necessitat demandada per la societat, i per això, hem rebut el suport unànime de la cambra”, ha manifestat el president del sector de la sanitat del sindicat, Vicente Navarro. 

També et pot interessar

stats