Quaranta anys de l’entrada d’Espanya en l’OTAN

En l’acte de celebració, Sánchez ha aprofitat per a justificar la necessitat d'incrementar la despesa militar

Quaranta anys de l’entrada d’Espanya en l’OTAN / À Punt NTC

El 30 de maig del 1982, Espanya es convertia en el país número 16 de l'Aliança de l'Atlàntic Nord. Moltes coses han canviat des d’aquell moment, que aquest dilluns se celebra de manera solemne.

La imatge dels expresidents espanyols junts, amb l'absència de Mariano Rajoy, ha obert l'acte commemoratiu d'entrada a l'OTAN. Un acte amb l'assistència del president de l'aliança, Jens Stoltenberg, juntament amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i presidit pel rei Felip VI.

Sánchez ha aprofitat per a justificar la necessitat d'incrementar la despesa militar. “Hem de reforçar la capacitat de dissuasió, perquè el cost de quedar-se de braços plegats és molt més alt”, ha dit el president. 

L’augment de la despesa militar és una qüestió que divideix l'executiu. Cap ministre d'Unides Podem ha assistit a la celebració, que serveix com a avantsala de la cimera de l'OTAN, que serà al juny a Madrid. El partit acusa Sánchez d'adjudicar a dit els 37 milions que costarà l'esdeveniment.

Per la part socialista, fins a huit ministres, que han subratllat que el més important són les decisions del Consell de Ministres i el compromís d'Espanya amb l'organització. “És un compromís pels valors democràtics”, ha sentenciat la ministra de Defensa, Margarita Robles. 

En el seu primer acte de rellevància, Feijóo ha assistit també per a mostrar el suport institucional del Partit Popular. També han acudit fins a trenta representants de països aliats i alguns exsecretaris generals de l'aliança, entre ells l'espanyol Javier Solana.

També et pot interessar

stats