Quan es parlarà de ciència el 10N?

Els Premis Rei Jaume I mostren en un web les mencions sobre ciència, R+D o tecnologia dels principals líders i partits d'àmbit estatal.

Un dels missatges que publica el compte de Twitter dels Premis Rei Jaume I
Un dels missatges que publica el compte de Twitter dels Premis Rei Jaume I

Els Premis Rei Jaume I entren en campanya i ho fan reclamant més presència de la ciència i l'emprenedoria en el debat polític. 

Missatges com "la investigació mèdica no dona vots, però pot salvar-nos la vida" o "la investigació sobre el medi ambient no dona vots, però pot mitigar la crisi climàtica" figuren entre els eslògans que exhibeixen des d'aquest dimarts en el web i en les plataformes socials dels premis. Formen part de la campanya publicitària amb què s'anuncia el lliurament dels guardons, el 25 de novembre a València, i que aprofita el context electoral per a reivindicar la importància de la ciència i la iniciativa empresarial "perquè el nostre país avance" malgrat que "no donen vots". 

Al mateix temps, s'ha activat el web nodavotos.com, que monitoritza en temps real, a través d'un algoritme, els temes de què parlen en campanya els sis partits d'àmbit estatal i els seus líders en els comptes de Twitter. "En eleccions es parla del que importa o del que dona vots?" pregunta el web de manera retòrica en la pàgina d'inici. Segons la plataforma, a data d'aquest dimecres s'han fet 300 mencions expresses a "Espanya", 200 a "Sánchez" i 155 a "Catalunya” i 0 sobre "investigació mèdica", "protecció al medi ambient", o "noves tecnologies". Per contra, la paraula "ciència" té 4 mencions, el terme "investigació" s'ha inclòs en 4 tuits més, i "R D", només en té una.

"L'objectiu no és traure els colors a ningú, sinó posar el nostre granet d'arena perquè la ciència i l'emprenedoria tinguen una presència més gran en el debat electoral", assegura Javier Quesada, el president executiu dels premis.

Mentre dure la campanya electoral, els Premis Rei Jaume I també donaran compte dels resultats del monitoratge a través del seu compte de Twitter @PremiosReiJaume.

També et pot interessar

stats