Punt mort en la negociació entre Compromís i PSPV a l'Ajuntament de València

Els socialistes volen que se seguisca el model del Botànic, amb l'alcalde de Compromís i la vicealcaldessa del PSPV.

VÍDEO | Punt mort en la negociació entre Compromís i PSPV a l\'Ajuntament de València

No hi ha pacte, de moment, entre Compromís i PSPV per a formar un govern progressista a l'Ajuntament de València. En una reunió "discreta", sense presència de càmeres ni periodistes, els equips negociadors han tornat a veure's les cares, encara que, pel que sembla, amb no massa èxit. 

Compromís assegura que han fet concessions per tal d'avançar en la negociació. Renuncien a formar un govern amb gerències que aglutinen regidories, una proposta que duien en el programa electoral de les passades eleccions municipals però que va ser rebutjada per part dels socialistes.

A més, plantegen que hi hauria set àrees temàtiques de les quals quatre correspondrien a Compromís i tres al PSPV. A canvi, demanen al PSPV que desistisca de la intenció de tindre una vicealcaldia, i en aquest punt tornen a estancar-se les negociacions. 

L'equip negociador socialista vol que es replique el model del Botànic, on el president Ximo Puig té al seu costat la vicepresidenta Mónica Oltra. Creuen que el més lògic és traslladar aquest mateix esquema de poder a l'Ajuntament de València, però amb els papers canviats; l'alcalde Joan Ribó i la vicealcaldessa Sandra Gómez. 

Pocs avanços, per tant, i les espasses en alt de cara a la pròxima trobada que serà d'ací a dos dies, quan ambdues parts es mostren esperançades de trobar la fórmula que permeta reeditar un pacte de govern estable i progressista per als pròxims quatre anys a València. 

També et pot interessar

stats