Punt final al juí del ‘procés’

Els dotze acusats tindran l'opció d'utilitzar el torn de lúltima paraula per a exposar qualsevol assumpte que hi consideren.

Punt final al juí del ‘procés’
Punt final al juí del ‘procés’

Aquest dimecres es posa el punt final al juí del ‘procés’, just el dia en què es compleixen quatre mesos del començament. El president del tribunal, Manuel Marchena, declararà el juí vist per a sentència després dels últims informes de conclusions de les defenses i el torn d'última paraula que es concedeix als acusats.

Així, els dotze acusats tindran l'opció d'utilitzar el torn dde l'última paraula per a exposar qualsevol assumpte que consideren que no s'ha dit a la sala i que creguen important remarcar de cara a la deliberació dels magistrats.

Abans de dictar sentència, presumiblement a l’octubre, la sala ha escoltat els testimoniatges dels dotze acusats, 422 testimonis, experts que han participat en set proves pericials i més de cent vídeos sobre els successos de l’1-O als centres de votació.

En la jornada d’aquest dimarts, diverses defenses han admés que els acusats van cometre un delicte de desobediència, que no comporta penes de presó, però han negat categòricament que hi haguera malversació, sedició ni rebel·lió. Així mateix, han assegurat que no hi va haver ni violència ni alçament de béns.

També et pot interessar

stats