La pujada del salari mínim beneficiarà 143.000 treballadors de la Comunitat Valenciana

La mesura ha sigut aprovada al Consell de Ministres celebrat a Barcelona.

Juan Carlos Fulgencio, durant la roda de premsa
Juan Carlos Fulgencio, durant la roda de premsa / Europa Press

El govern espanyol preveu que la pujada del salari mínim Interprofessional (SMI) a 900 euros, que aprova hui l’executiu en el Consell de Ministres celebrat a Barcelona,hui l’executiu en el Consell de Ministres celebrat a Barcelona arribe a 143.270 treballadors a la Comunitat Valenciana, del total d'1,3 milions que s’espera que es vegen beneficiats per aquesta mesura al conjunt d’Espanya.

Així ho ha anunciat aquest divendres el delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, en una roda de premsa en què ha valorat aquesta pujada del SMI i l’aprovació del sostre de despesa al Congrés dels Diputats aquest dijous.

Segons ha detallat Fulgencio, el 2018 cobraven el salari mínim a la Comunitat Valenciana un total de 61.598 persones, i el govern preveu que amb el pròxim increment –dels 735,90 euros actuals als 900 en 2019-, un total de 143.270 persones s'hi veuran beneficiades. A tot l’Estat es passarà d’unes 525.000 persones en 2018 a 1,3 milions.

L’objectiu d’aquesta pujada, ha mantingut Fulgencio, és “previndre la pobresa al treball” perquè “no pot ser” que el 2019 hi haja treballadors que no poden arribar a final de mes. Així, ha destacat que aquesta pujada de 900 euros en 2019, “caldrà anar millorant-la” en anys posteriors.

“És un pas molt important, però no és el final del camí”, ha manifestat; alhora que ha criticat aquells que “diuen que és una pujada desproporcionada”, i els ha instat a “comparar amb els 1.500 euros d’altres països del nostre entorn”.

També et pot interessar

stats