Pujada del preu del gasoil i de l'impost de societats per a les grans empreses

Són algunes de les decisions del Congrés de Ministres de hui. El dièsel s'equipararà de forma progressiva al preu de la gasolina.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en el moment d'anunciar la pujada d'impostos
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en el moment d'anunciar la pujada d'impostos / J. J. Guillén (Efe)

Moltes de les decisions del Consell de Ministres de hui afecten la nostra butxaca. La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha dit que el preu del gasoil s'equipararà al de la gasolina dins de l'anomenada fiscalitat verda. Però ha matisat que la pujada serà progressiva. La intenció d'aquesta mesura és la de dissuadir de l'ús i la compra de vehicles de gasoil per ser més contaminants. De tota manera, ha remarcat que quedaran totalment exclosos d'aquesta pujada els professionals del transport i els autònoms.

Montero també ha detallat la reforma que estan preparant de l'impost de societats. Suposarà un increment de la fiscalitat per a les grans empreses. En concret, pagaran més les firmes que facturen més de 8 milions d'euros anuals. La nova titular d'Hisenda ha subratllat que no apujaran els impostos ni a les pimes ni als autònoms perquè són "el gran teixit empresarial d'aquest país". L'augment de l'impost de societats serà a partir del 2019.

Sobre les previsions del dèficit per als pròxims anys, Montero ha anunciat que no eixirem dels números rojos fins al 2022. Rectifica així les previsions de l'anterior govern del PP, que s'havia marcat el 2021 per a entrar en superàvit. Segons ha dit, "les previsions no eren realistes i, si s'hagueren mantingut, ens hauríem vist obligats a fer ajustos de gran magnitud perjudicials per a la recuperació econòmica". 

També et pot interessar

stats