Puigdemont i Turull deixen pas a Jordi Sànchez com a candidat a la presidència

El líder de JxCat, Jordi Sànchez, ha comunicat la seua "plena disposició per a afrontar un debat d'investidura".

El número dos de JxCat, Jordi Sánchez
El número dos de JxCat, Jordi Sánchez / Europa Press

El líder de Junts per Catalunya en el Parlament, Jordi Sànchez, ha comunicat hui per carta als seus companys de grup la seua "plena disposició per a afrontar un debat d'investidura" per a convertir-se en el pròxim president del govern català. La carta de Sànchez arriba després de la renúncia de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de l'exconseller Jordi Turull a les seues aspiracions a ser investits en benefici del seu company de grup.

Sánchez va ser el número dos en la llista electoral que encapçalava l'expresident Carles Puigdemont. L'expresident de l'Assemblea Nacional de Catalunya des del 16 d'octubre passat es tropa en presó preventiva a Madrid pel procediment que va obrir el Tribunal Suprem contra responsables del procés independentista. El jutge Llarena l'acusa de rebel·lió.

Puigdemont ha enviat hui dijous una carta als seus companys de formació en què demana "preservar els drets del diputat Jordi Sànchez com a candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya". En la carta, l'expresident català defensa que la resolució del Comité de Drets Humans de l'ONU sobre Sánchez és un aval a l'investidura: "Fer-ho [procedir a la investidura] és un acte de justícia per a reparar el dany causat pels poders de l'Estat espanyol". La carta està datada a la presó de Neumünster, a Alemanya, on es troba en presó preventiva mentre espera que la justícia alemanya decidisca sobre la petició d'extradició d'Espanya.

D'altra banda, la Mesa del Parlament ha confirmat la seua decisió que Puigdemont puga delegar el seu vot en un altre diputat. La Mesa acceptà dimarts aquesta delegació de vot de l'expresident català, que actualment està a la presó a Alemanya, però el Cs, el PSC i el PP impugnaren la decisió amb recursos. La reunió d'aquest dijous de la Mesa rebutja els recursos i confirma la decisió inicial.

També et pot interessar

stats