Puigdemont i Torra arremeten contra la UE per no donar suport al desafiament independentista

Li critiquen no haver censurat el juí als líders independentistes del ‘procés’ i haver rebutjat el rol de mediador internacional.

Carles Puigdemont i Quim Torra, durant la conferència de Brussel·les
Carles Puigdemont i Quim Torra, durant la conferència de Brussel·les / Thierry Roge (DPA)

El president de Catalunya, Quim Torra, i el predecessor en el càrrec, Carles Puigdemont, han criticat durament la Unió Europea per no censurar el juí als líders independentistes del 'procés' i per no acceptar el rol de mediador internacional que li reclama el moviment sobiranista.

Tots dos han arremés especialment contra el president del Parlament Europeu, el conservador italià Antonio Tajani. L’han acusat d'actuar al dictat dels partits espanyols "d’extrema dreta" per no haver autoritzat que la conferència que han fet en un hotel de Brussel·les tinguera lloc a les instal·lacions de l'Eurocambra.

Torra, com Puigdemont, ha considerat una "vergonya" que hi haja polítics en presó provisional en el marc de la causa del procés. A més, han criticat el "silenci" que, sostenen, han mantingut les institucions europees des del referèndum il·legal de l'1 d'octubre.

Des de l'inici de la crisi secessionista, la Comissió Europea ha expressat en reiterades ocasions el seu respecte per l'orde constitucional a Espanya i ha apel·lat a una solució dialogada, dins dels límits de la Constitució. També va cridar a la contenció després de les imatges de l’1-O.

També et pot interessar

stats