Puigdemont i Torra anuncien la inauguració del Consell de la República el 30 d'octubre

La CUP s’ha distanciat d’aquest òrgan, encara que Torra espera "convèncer-los" perquè se sumen al projecte.

Efe
Efe

El president de la Generalitat, Quim Torra, i l'expresident Carles Puigdemont han acordat aquest dilluns que el pròxim 30 d'octubre s'inaugurarà en la seu de la Generalitat el Consell de la República. La CUP s’ha distanciat d’aquest òrgan, encara que Torra ha dit que espera "convèncer-los" perquè se sumen al projecte.

"Ens hem reunit per a començar a dur a terme el que fa mesos que estem preparant (...), ja és a punt i tenim moltes ganes de presentar-lo en el saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat", ha indicat Puigdemont a la premsa a Waterloo.

Puigdemont ha subratllat que el llançament es produïsca en la seu de la Generalitat el 30 d'octubre, "en el cor de la capital" de Catalunya, i sota el paraigua d'unes institucions "recuperades" després "del colp d'estat del 155".

Torra i l’expresident han comparegut davant dels mitjans acompanyats amb l'exconseller fugit a Bèlgica, Toni Comín, qui ha dit que ha treballat de manera "intensa" i "lleial" amb Puigdemont per a traure avant la iniciativa, de la qual no han volgut donar més informació sobre les seues funcions ni composició, perquè, han dit, es revelarà el dia de la presentació.

La reunió s'ha celebrat en un hotel a menys d'un quilòmetre de la seu de la casa de Puigdemont a Bèlgica, coneguda com a Casa de la República, i han acudit representants de totes les forces polítiques independentistes menys la CUP.

Tant Torra com Puigdemont han rebaixat tensions entre els grups i fins i tot l’expresident ha descrit la reunió com "molt fraternal", amb "zero crispació" i "molta productivitat", amb una representació "amplíssima" de l'espectre polític secessionista.

Torra, qui ha dit a Puigdemont i Comín que espera veure'ls al Palau el dia 30, s'ha compromés a treballar perquè la CUP se sume al projecte, tot i que aquest mateix dilluns des de la formació independentista s’han distanciat de "simbolismes" com el Consell de la República.

També et pot interessar

stats