Puigdemont ha sigut elegit president de Junts amb el 99,3% dels vots

Jordi Sànchez serà el secretari general del partit.

Intervenció telemàtica de Carles Puigdemont durant el congrés fundacional de Junts
Intervenció telemàtica de Carles Puigdemont durant el congrés fundacional de Junts / (Twitter) @JuntsXCat

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha sigut elegit president de Junts, el nou JuntsxCat, amb el 99,3% dels vots dels afiliats al partit. En el procés d'elecció telemàtic no competia amb cap altra candidatura.

Amb el 94,23% dels suports, la secretaria general l'ocuparà l'expresident de l'ANC i condemnat per l'1-O Jordi Sànchez, que també hi concorria sense rival, després que una candidatura alternativa ha presentat la renúncia.

També han quedat elegits vicepresidents la portaveu de JuntsxCat a Barcelona, Elsa Artadi, l'exconseller i condemnat per l'1-O Jordi Turull, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i Josep Rius.

En aquesta votació, els afiliats també han avalat la proposta del grup impulsor de Junts per a la resta de càrrecs de l'executiva nacional del partit, de la qual formaran part una vintena de persones.

Entre aquestes persones estan l'actual portaveu de JuntsxCat al Parlament, Albert Batet; la portaveu de JuntsxCat al Congrés, Laura Borràs; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet; i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

També formaran part de la direcció la diputada de JuntsxCat al Congrés, Míriam Nogueras, que recentment va deixar la vicepresidència del PDeCAT. Amb el 92,82% dels suports, Borràs és la candidata que més vots favorables ha arreplegat per a entrar en l'executiva, seguida de Míriam Nogueras (83,43%).

També et pot interessar

stats