Puigdemont podrà presentar-se a les eleccions europees del 26M

L'expresident de la Generalitat i els exconsellers Antoni Comín i Clara Ponsatí podran concórrer als comicis europeus.

L'expresident català Carles Puigdemont i els exconsellers Antoni Comín (esquerra) i Clara Ponsatí (segona per l'esquerra), a Brussel·les
L'expresident català Carles Puigdemont i els exconsellers Antoni Comín (esquerra) i Clara Ponsatí (segona per l'esquerra), a Brussel·les / Laura Pérez-Cejuela (Efe).

Dos jutjats de Madrid han decidit donar llum verd a les candidatures de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i els exconsellers Antoni Comín i Clara Ponsatí de cara a les eleccions europees del pròxim 26 de maig, en considerar que el fet d'estar en situaicó de fugits de la justícia espanyola no és un impediment.

D'aquesta manera els jutges segueixen el criteri fixat ahir pel Tribunal Suprem en la resolució que va ordenar a aquests jutjats que resolgueren els recursos dels tres polítics catalans contra la decisió de la Junta Electoral Central i en què assenyala que "no concorre cap causa d'inelegibilitat " en ells. De fet, ahir Puigdemont va celebrar com "una victòria" aquesta decisió del Tribunal Suprem que els reconeixia el dret a presentar-se en les llistes de JxCAT en els comicis europeus. 

També et pot interessar

stats