Puigdemont, Junqueras i Comín ja apareixen en el web del Parlament Europeu

Puigdemont i Comín ja han rebut les acreditacions definitives com a eurodiputats

Puigdemont, Junqueras i Comín ja apareixen en el web del Parlament Europeu
Puigdemont, Junqueras i Comín ja apareixen en el web del Parlament Europeu
07 de gener 2020 - 13:52

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, l’exvicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras, i l’exconseller Toni Comín ja apareixen com a eurodiputats en el web oficial del Parlament Europeu.

En l'apartat del web que recull el nom de tots els eurodiputats, apareixen els seus noms després que el Parlament Europeu els reconeguera formalment aquesta condició, a l'espera que completen els tràmits legals necessaris per a assumir l'acta.

En el perfil de Puigdemont i Comín no apareix encara la fotografia ni es concreta el grup al qual s'adheriran, però el perfil de Junqueras sí que precisa que formarà part del Grup dels Verds/Aliança Lliure Europea.

Puigdemont i Comín ja tenen les acreditacions definitives

Puigdemont i Comín ja han rebut les acreditacions definitives com a eurodiputats, i assistiran al primer ple de l'any del Parlament Europeu.

Ara bé, abans de ser reconeguts definitivament com a eurodiputats, hauran de dur a terme una sèrie de tràmits legals, que inclouen una declaració d'incompatibilitat de càrrecs. Per tant, hauran de renunciar a l'acta com a membres del Parlament de Catalunya per a poder participar i votar en el ple de l'Eurocambra.

La JEC diu que el Parlament Europeu coneixia la inhabilitació de Junqueras

El president de la Junta Electoral Central (JEC), el magistrat Antonio Jesús Fonseca Herrero, ha assegurat que l'organisme arbitral va enviar el 3 de gener la notificació amb la resolució per la qual s'inhabilitava com a eurodiputat el president d'ERC, Oriol Junqueras. A més, ha dit que va ser llegida abans que l'Eurocambra expedira la credencial de Junqueras.

Així ho explica la JEC, després que el Parlament Europeu esgrimira que no havia rebut cap notificació de l'organisme arbitral sobre la seua decisió relativa a Junqueras.

La decisió del Parlament Europeu d'expedir la credencial de Junqueras es va conéixer aquest dilluns i tenia data del mateix dia de Reis, però una hora després des de l'Eurocambra es continuava esgrimint que no havien rebut cap notificació oficial de la JEC.

També et pot interessar

stats