Puigdemont emprendrà accions legals contra la Junta Electoral Central

L’expresident català ha qüestionat la independència i les garanties de l'òrgan i ha assegurat que “no pot quedar impune”.

Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu / Hayoung Jeon (Efe)

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha anunciat que emprendrà accions legals contra la Junta Electoral Central per haver-lo exclòs de la candidatura a les eleccions europees, després que la justícia haja dictaminat que sí que es pot presentar

Puigdemont ha qüestionat la independència i les garanties de la Junta Electoral. "Quan de manera clara ha quedat provat i demostrat que hi ha hagut una utilització i un abús de la llei, hem de defensar-nos. Això no pot quedar impune", ha afirmat en una entrevista a TV3.

L’expresident català ha assegurat que la Junta Electoral no pot prendre decisions en funció de si la candidatura els agrada més o menys, com creu que ha succeït amb la seua exclusió de la candidatura de JxCat. 

D’altra banda, ha explicat que aquest mateix dilluns han rebut l'autorització per a imprimir les paperetes que volen enviar als domicilis de la ciutadania i per a "intentar recuperar el temps" que considera que li han robat.

El PP ho portarà al Constitucional

El president del PP, Pablo Casado, presentarà un recurs davant el Tribunal Constitucional contra la decisió dels jutjats contenciosos administratius de Madrid de permetre que Puigdemont puga concórrer als pròxims comicis al Parlament Europeu.

També et pot interessar

stats