Puigdemont demana a la justícia europea mesures urgents perquè se'l reconega com a eurodiputat

L'expresident català vol prendre possessió del seu escó en el nou Parlament Europeu que es constituirà el 2 de juliol.

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, a Ginebra, en una imatge d'arxiu
L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, a Ginebra, en una imatge d'arxiu / Antonio Broto (Efe)

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha presentat un recurs davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea reclamant mesures urgents perquè se'l reconega com a eurodiputat i puga prendre possessió del seu escó en el nou Parlament Europeu que es constituirà aquest dimarts, 2 de juliol.

El recurs va ser presentat divendres en nom de Puigdemont i de l'exconseller i número dos en la llista de JxCat a l'Eurocambra, Toni Comín. Una vegada que el recurs ha sigut registrat al Tribunal amb seu a Luxemburg, el president d'aquest tribunal, el luxemburgués Marc Jaeger, haurà de prendre una decisió en "un termini breu", han explicat les fonts, sense aclarir el calendari precís.

Gonzalo Boye, un dels advocats de Puigdemont, ha apuntat que el recurs es dirigeix contra les decisions que van consistir a "privar eurodiputats electes i proclamats dels seus drets de sufragi passiu, impedint-los exercir com a representants d'una minoria nacional".

Al costat del procediment de fons que han presentat al Parlament Europeu, Puigdemont i Comín sol·liciten a la justícia europea que prenga "mesures provisionals".

També et pot interessar

stats