Puigdemont demana a la justícia belga que aclarisca si Llarena té immunitat de jurisdicció

El TUE haurà de decidir si es considera competent per a jutjar el magistrat i, per tant, fixa una nova data per al juí.

Carles Puigdemont al Palau de Justícia de Brussel·les
Carles Puigdemont al Palau de Justícia de Brussel·les / Reuters

Els advocats de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont han sol·licitat a la justícia belga que presente una qüestió prejudicial davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE), per a aclarir si el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena i el Regne d'Espanya tenen immunitat de jurisdicció.

Llavors el TUE haurà de decidir entre tres possibilitats: si es considera competent per a jutjar a Llarena i, per tant, fixa una nova data per a una vista sobre el fons de la demanda: si creu que no té jurisdicció per a aquest cas i el sobreseu o, com a tercera opció, accepta enviar una qüestió prejudicial al tribunal i ajorna el pronunciament fins a tindre una resposta.

No obstant això, els advocats que defenen Llarena i Espanya han rebutjat completament que la justícia belga haja d'elevar l'assumpte al TUE, primer perquè creuen que no es competència del dret europeu i, segon, perquè el procés no està encara en l'última instància.

A més, la defensa de Llarena insisteix que la immunitat d'Estat és una qüestió que depén del dret internacional públic i no de l'europeu, que no seria, per tant, competent per a pronunciar-se sobre la seua definició o validesa.

També et pot interessar

stats