Puigdemont demana anul·lar les ordes de detenció

El lletrat argumenta que les ordes es van dictar “sense fonament legal” i “sense autorització del Parlament Europeu”.

L'expresident català Carles Puigdemont després de recollir l'acta d'eurodiputat
L'expresident català Carles Puigdemont després de recollir l'acta d'eurodiputat / Efe.

L'advocat de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont ha reclamat al jutge instructor de la causa del 'procés' en el Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que desactive les ordes de detenció que pesen contra Puigdemont, a pesar que la Fiscalia va sol·licitar que es mantinga l’euroorde i la resta de mesures cautelars imposades. A més, l’advocat li ha demanat a Llanera que s’aparte de la causa "per manca de la més mínima aparença d'imparcialitat".

En el seu escrit, el lletrat concreta l'orde nacional de cerca, captura i ingrés a la presó contra Puigdemont i les ordes europea i internacional de detenció han de quedar sense efecte. L’advocat considera que aquestes ordes “es van dictar sense fonament legal i sense la prèvia autorització del Parlament Europeu”.

El lletrat reclama també que s’anul·le qualssevol de les altres mesures cautelars que es mantenen contra l’expresident, fugit a Bèlgica. L’advocat ha sol·licitat que s’anul·len, fins i tot, les acordades abans de la seua condició de diputat al Parlament Europeu "per resultar incompatibles amb les immunitats inherents a aquesta condició".

A més d’aquestes peticions, l’advocat reclama que el Suprem declare que no s’ha d’adoptar cap mesura privativa o restrictiva de la llibertat de moviments de Puigdemont. Per últim, l’escrit presentat per l’advocat demana que es decrete el sobreseïment lliure de la causa “per no resultar els fets pels quals és perseguit el meu defensat constitutius de cap delicte”.

També et pot interessar

stats