Puigdemont crida els catalans a preparar-se per a la “lluita definitiva”

El Consell per la República, al qual han acudit també Artur Mas i Quim Torra, reuneix a Perpinyà 200.000 persones.

L'expresident de la Generalitat de Catalunya ha sigut rebut amb crits de "Puigdemont és el nostre president".
L'expresident de la Generalitat de Catalunya ha sigut rebut amb crits de "Puigdemont és el nostre president".

Hui ha tingut lloc al Parc de les Exposicions de Perpinyà (França) l’acte “La República en el centre del món” organitzat pel Consell per la República, en què ha participat l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, qui han rebut amb crits de "Puigdemont és el nostre president".

En l’acte, al qual han acudit unes 200.000 persones, segons l'organització, han participat l’actual cap del Govern, Quim Torra; l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i els altres dos eurodiputats i polítics independentistes, Clara Ponsatí i Toni Comín.

Torra ha expressat la seua emoció per “donar la benvinguda a casa” al líder de JxCat, Carles Puigdemont, ja que considera aquesta localitat francesa com a part de la “Catalunya del Nord”, i juntament amb Puigdemont han agraït a l’alcalde de Perpinyà, la seua “solidaritat” amb la “Catalunya del Sud”.

Preparar-se per a "la lluita definitiva"

Durant la seua intervenció, l’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya ha cridat els catalans a preparar-se per a abordar “la lluita definitiva”, superant els dubtes i les errades comeses en el passat.

Puigdemont ha recordat l’experiència d’haver organitzat el referèndum de l’1-O, una votació, que al seu parer, van guanyar.

“Preparem-nos, tenim feina i la volem fer. Ara ens hem de preparar per a la lluita definitiva”, ha exclamat l’expresident, després d’admetre que sabien que la independència no era un objectiu fàcil.

Presència parcial d’ERC

El diputat i regidor d’ERC a l’ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, que forma part de la delegació d’ERC present en l’acte, ha defensat que la seua formació i JxCat estan “junts” en la taula de diàleg amb el govern i també en l’acte de hui, al qual assegura que ha acudit “molta gent d’Esquerra”.

Així i tot, no s’han desplaçat a Perpinyà dirigents rellevants del partit com el vicepresident del govern i coordinador d’Esquerra, Pere Aragonès, ni el president del Parlament, Roger Torrent.

També et pot interessar

stats