Puigdemont assegura que la sentència del ‘procés’ confirma una estratègia de "repressió" i "venjança"

L'expresident català ha fet una crida a la mobilització: “responguem amb més força que mai”.

Roda de premsa de Carles Puigdemont a Brussel·les, acompanyat dels exconsellers Toni Comin, Lluis Puig i Meritxell Serret
Roda de premsa de Carles Puigdemont a Brussel·les, acompanyat dels exconsellers Toni Comin, Lluis Puig i Meritxell Serret / Stephanie Lecocq (Efe)

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha valorat la sentència del Tribunal Suprem que condemna a presó els líders del ‘procés’, sobre la qual ha assegurat que confirma una estratègia de "repressió i venjança contra tots els ciutadans i ciutadanes que han buscat la via de la democràcia per a fer possible la seua voluntat". 

Puigdemont ha comparegut en una roda de premsa sense preguntes a Brussel·les (Bèlgica), on es troba fugit des de fa quasi dos anys. L’excap del govern català ha fet una crida a la mobilització, tant dels ciutadans independentistes com dels que no ho són, per a “demostrar al món que hi ha una via catalana que defensa tot allò que està amenaçat per l’autoritarisme”. 

“Temen la nostra reacció en les urnes. Per tant, responguem amb més força que mai”, ha sentenciat Puigdemont. 

La sentència, ha assegurat, "condemna més de dos milions de persones que van fer possible el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de 2017", declarat il·legal per la justícia espanyola. 

També et pot interessar

stats