Puig viatja aquesta setmana a Brussel·les per a conéixer les conseqüències de l'acord UE-Mercosur

El president de la Generalitat es reunirà amb la comissària de Comerç Internacional, Cecilia Malmström.

VÍDEO | Puig viatja aquesta setmana a Brussel·les per a conéixer les conseqüències de l\'acord UE-Mercosur

El president de la Generalitat, Ximo Puig, viatjarà dimecres a Brussel·les per a reunir-se amb la comissària de Comerç Internacional, Cecilia Malmström, i conéixer de primera mà les implicacions que tindrà per a la Comunitat Valenciana l'acord comercial entre la Unió Europea i Mercosur, segons ha informat la Generalitat a través d'un comunicat.

Les dues institucions van tancar el pacte, el major mai aconseguit pels 28 països membres de la UE, la setmana passada, després de vint anys de negociacions. Engloba un mercat de quasi 800 milions de persones i estalviarà a les empreses europees uns 4.000 milions d'euros en aranzels, segons ha explicat la Comissió Europea. 

Puig es reunirà amb la comissària dijous i l'agenda del cap de l'executiu valencià també inclourà una trobada, dimecres, amb el nou president del Parlament Europeu, David Sassoli. La Generalitat ha informat que, amb caràcter previ, el president es reunirà amb representants de les organitzacions empresarials i dels sindicats, així com de les entitats agràries.

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, va demanar per carta una reunió al ministre d'Agricultura, Luis Planas, per a traslladar-li la preocupació per la "greu crisi" del sector agrícola valencià i tractar les conseqüències del pacte. Des de Compromís han reclamat la compareixença de Planas a fi que explique com afectarà el nou pacte comercial per a l’agricultura i la ramaderia valencianes i si s’han fet estudis d’impacte sobre la qüestió.

També et pot interessar

stats