Puig veu “molt positiu” que s'haja admés el recurs contra el transvasament Tajo-Segura de 7,5 hectòmetres cúbics

El president de la Generalitat adverteix que seguiran “batallant” en l'àmbit jurídic i polític i demana posar fre a la “guerra de l'aigua”.

Europa Press
Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat que l'Audiència Nacional ha admés a tràmit el recurs del Consell contra l'últim transvasament Tajo-Segura, dut a terme el 30 de novembre passat. Puig, que valora l'admissió com un fet “molt positiu”, ha advertit que des del Govern Valencià continuaran “batallant” en aquesta qüestió en l'àmbit jurídic i polític.

El recurs contenciós administratiu es va interposar contra el nou transvasament Tajo-Segura que autoritza 7,5 hm³ per a consum humà des dels embassaments d'Entrepeñas i Buendía a través de l'aqüeducte Tajo-Segura per al mes de novembre de 2018.

Puig ha destacat que la Generalitat ha actuat tal com va avançar ja que, si finalment només es transvasaven els 7,5 hm³, s'estaria vulnerant la legalitat i actuant sense planificació suficient perquè els regants actuen en conseqüència.

El cap del Consell ha recordat al Ministeri per a la Transició Ecològica “que ha de transvasar el que està acordat en la llei", i insisteix en la necessitat de combinar “medi ambient i agricultura”.

“No més guerra de l’aigua”

En la mateixa línia, ha reconegut que “no només el transvasament és irrenunciable”, sinó que també és necessària la millora de les dessalinitzadores, modernitzacions de regs i reutilització d'aigües depurades.

El president de la Generalitat ha rebutjat que es produïsca “més guerra de l'aigua” i ha explicat que ara per ara existeix un diàleg “obert” amb el Ministeri per a la Transició Ecològica. També ha manifestat que preveu que les decisions dels pròxims mesos “seran positives per als regants”.

També et pot interessar

stats