Puig veu cínic que el PPCV denuncie que el govern espanyol no retorne l'IVA autonòmic

Bonig ha anunciat que emprendrà accions legals per no desbloquejar els 281 milions que l'Estat deu a la Comunitat Valenciana.

Puig veu cínic que el PPCV denuncie que el govern espanyol no retorne l\'IVA autonòmic
Puig veu cínic que el PPCV denuncie que el govern espanyol no retorne l'IVA autonòmic

El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, ha qualificat de "súmmum del cinisme" que el PP valencià vulga emprendre accions legals perquè el govern espanyol retorne la liquidació de l'IVA a les comunitats autònomes, quan assegura que va ser Cristóbal Montoro qui va furtar aquesta mensualitat.

Puig ha rebutjat així l'anunci de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que emprendran accions legals contra el govern de Pedro Sánchez per no desbloquejar els 281 milions de l'IVA que l'Estat deu a la Comunitat Valenciana. "El PP va tindre una oportunitat de pagar-ho", ha recordat el president de la Generalitat sobre el projecte de pressupostos generals de l'Estat (PGE) de 2019 que no va tirar avant "perquè el PP i els independentistes hi van votar en contra".

Aquesta situació arriba després que la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, haja assegurat que no veu "factible" que el Ministeri d'Hisenda puga retornar els 2.500 milions d'euros de l'IVA autonòmic de 2017 a les comunitats autònomes. Darias s'ha compromés a buscar vies, no obstant això, ho considera "complicat" que es puga fer. 

També et pot interessar

stats