Puig i Valerio es comprometen a lluitar contra l'economia submergida

Un dels objectius és atallar "problemes gravíssims" del mercat de treball valencià i crear ocupació de qualitat.

El president de la Generalitat Ximo Puig ha rebut al Palau la ministra Magdalena Valerio
El president de la Generalitat Ximo Puig ha rebut al Palau la ministra Magdalena Valerio / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

Crear ocupació de qualitat i lluitar contra l'economia submergida. Són els principals compromisos que han eixit de la reunió que han mantingut aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra de Treball, Magdalena Valerio, al Palau de la Generalitat. Valerio ha explicat que aconseguiran aquests objectius treballant conjuntament amb sindicats i empresaris des del diàleg social.

La ministra també ha destacat algunes de les mesures que han posat marxa per a vetlar per un treball digne com, per exemple, els plans de xoc contra la temporalitat abusiva i contra la contractació a temps parcial fraudulenta, i per a impulsar l'ocupació entre els joves i els parats de llarga durada.

Valerio i Puig han parlat de la importància de combatre "problemes gravíssims" del mercat de treball valencià, com l'economia submergida i formes de "semiesclavitud" que encara perviuen en sectors com l'agrari.

Mesures contra l'economia submergida

El cap del Consell ha destacat, en aquest sentit, que s'ha creat un grup de treball en la Mesa de Diàleg Social, en concret, sobre lluita contra l'economia submergida, contra el frau fiscal, contra el frau a la Seguretat Social i contra el frau laboral, a petició de la CEOE i Cepyme. També recentment s'ha creat un observatori per a vigilar el frau a la Seguretat Social i s'ha aprovat un pla director per un treball digne que consta de 55 mesures.

Puig espera un acord a València "per a formar un govern fort i progressista"

D'altra banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha referit al bloqueig de les negociacions entre el PSPV i Compromís per a governar l'Ajuntament de València. Puig ha dit que espera que arriben a un acord per a formar un govern fort i progressista que els permeta millorar la vida del veïnat de la ciutat.

També et pot interessar

stats