Puig trasllada al rei la importància d’un nou sistema de finançament a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat s’ha reunit amb Felip VI després de la celebració les eleccions autonòmiques.

El rei Felip VI i el president de la Generalitat, Ximo Puig
El rei Felip VI i el president de la Generalitat, Ximo Puig / @Generalitat

A les 16:35 ha començat la reunió entre el rei Felip VI i el president de la Generalitat, Ximo Puig, al palau de La Zarzuela. La trobada forma part de la seua ronda d’audiències amb líders autonòmics i que va iniciar dimecres de la setmana passada.

Després d’una hora de reunió, el president de la Generalitat ha assegurat davant dels mitjans de comunicació que li ha traslladat al Felip VI quin és el “mapa real” de la Comunitat Valenciana, així com la importància d’un nou sistema de finaçament, sobre el qual el rei s’ha mostrat comprensiu.

A més, el cap del Consell ha afirmat que també han parlat sobre la situació política a Espanya. Ha dit que la situació és lleugerament diferent a la del territori valencià, però s’ha mostrat optimista i ha desitjat que aquest dijous es vote a favor de la investidura de Pedro Sánchez.

Puig ha sigut el quart president autonòmic que s'ha reunit amb ell després de mantindre una trobada amb el d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara; el de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page; el de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla i el de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco.

Aquesta sèrie d’entrevistes és habitual després de la celebració de les eleccions autonòmiques, que en el cas de les de la Comunitat Valenciana van coincidir amb les generals, el passat 28 d’abril.

És la segona vegada en poc més d’una setmana que coincidisquen Puig i Felip VI, ja que el president va acompanyar el rei en la visita que va fer a València dilluns de la setmana passada i en què va inaugurar el Congrés Internacional de Matemàtiques Industrials i Aplicades.

També et pot interessar

stats