Puig tanca files amb Sánchez després del preacord amb Unides Podem

El cap del Consell destaca que “compta amb el suport del partit” amb l'objectiu que hi haja govern.

Ximo Puig eixint del Palau de la Generalitat
Ximo Puig eixint del Palau de la Generalitat / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest divendres que el president del govern, Pedro Sánchez, compta amb el suport del PSOE després de signar el preacord per a una coalició amb Unides Podem.

Puig ha negat que hi haja “malestar” en el partit pel pacte, que depén del suport d'ERC per a tirar avant, i ha afirmat que Sánchez “compta amb el suport del partit per a formular el full de ruta amb l'objectiu que hi haja govern”.

Davant de les crítiques del president de la Junta de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, que va alertar que el pacte depén de forces independentistes, el cap del Consell ha argumentat que “no hi haurà cessions en els aspectes fonamentals”, en referència a la Constitució.

A judici seu, la Constitució és l'“única línia roja” que ha d'haver-hi en les negociacions per a formar govern, i preguntat directament pel document de Pedralbes, que ERC demana reprendre per a donar suport al govern, ha al·legat que pot ser aquest o un altre mecanisme. “Si s'accepten les regles del joc, la Constitució està feta des del diàleg i per al diàleg”, ha insistit.

També et pot interessar

stats