Puig i Sánchez es reuneixen aquesta vesprada a La Moncloa

El president de la Generalitat traslladarà al president espanyol el seu suport a impulsar un "espai de diàleg" a Catalunya.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i de l'exeuciu central, Pedro Sánchez, en una reunió prèvia
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i de l'exeuciu central, Pedro Sánchez, en una reunió prèvia / GVA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reuneix aquest dimarts al palau de La Moncloa amb els presidents de la Comunitat Valenciana i Extremadura, els socialistes Ximo Puig i Guillermo Fernández Vara, segons han confirmat fonts del PSOE.

Puig i Fernández Vara estrenen la ronda de trobades del president del govern espanyol amb els presidents autonòmics socialistes, també coneguts com a barons, després de les eleccions d'Andalusia.

Durant la trobada es preveu que Sánchez analitze amb els líders autonómics els resultats dels comicis, la irrupció de Vox i la crisi de Catalunya, entre altres assumptes de la situació política recent a Espanya.   

El cap del Consell traslladarà a Sánchez el seu suport respecte de la situació a Catalunya, per "l'espai de diàleg, moderació i serenitat" que està impulsant per tal de resoldre la crisi. En aquest sentit, ha reiterat que aposta per ajudar el president del govern espanyol "en defensa de l'interés general".

El passat 12 de desembre, Sánchez va mantindre una primera reunió similar amb els secretaris generals del PSOE que no presideixen governs regionals.  

També et pot interessar

stats