Puig s'estrena amb la patronal i els sindicats

Aquesta ha sigut la primera reunió del president de la Generalitat després de la reelecció.

Aquesta ha sigut la primera reunió del president de la Generalitat després de la reelecció

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet realitat un dels primers anuncis que va llançar en el seu discurs d'investidura. Tal com ja va dir dimecres passat, Puig s'ha reunit amb Salvador Navarro, president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i amb els secretaris generals de Comissions Obreres, Arturo León, i de la UGT, Ismael Sáez per a rellançar, de manera imminent, el diàleg social amb una estratègia de quatre anys i amb la mirada posada en el 2030.  

Ximo Puig ha afirmat que un dels principals compromisos de la nova legislatura és consolidar el creixement econòmic a través d'una profunda reforma del sistema productiu mitjançant el diàleg social. Per aquesta raó, un dels objectius principals que perseguia aquesta reunió era aconseguir establir les bases per a impulsar el creixement econòmic i la creació del treball de qualitat. 

En aquesta nova etapa de diàleg i estabilitat que vol instaurar el nou govern, els sindicats han demanat una aposta ferma i valenta per a lluitar pels drets dels treballadors, la creació de treballs de qualitat i per a reduir la sinistralitat i precarietat laborals.

Per la seua banda, els empresaris han demanat un impuls a la indústria i la innovació i que la formació s'adapte a les necessitats de les empreses i del mercat laboral. 

El cap del Consell ha anunciat que la primera setmana de juliol tindrà lloc la primera mesa de diàleg social amb quatre potes fonamentals. La primera, relacionada amb el diàleg social; la segona, amb l'ecologia; la tercera, amb la defensa de la industrialització; i la quarta, relacionada amb les finances i el canvi del model productiu. 

També et pot interessar

stats