Puig es reuneix amb Cantó per a abordar la negociació dels pressupostos

Per al síndic de Ciutadans la base de les converses ha de ser el pacte per a la reconstrucció signat a les Corts.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en imatge d'arxiu
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en imatge d'arxiu / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit aquest dilluns amb el síndic de Ciutadans, Toni Cantó, per a abordar els pressupostos de 2021. El cap del Consell ha assegurat que la trobada ha sigut “positiva” i que les dues forces polítiques tenen “un full de ruta en comú”, com és el pacte de reconstrucció subscrit fa un mes a les Corts.

"Del que es tracta és que cadascun, des de la seua perspectiva, faça el que li toca per a millorar la vida dels valencians i les valencianes. Això ens uneix i ens ha d’unir sempre”, ha manifestat. A més, ha remarcat que s'està vivint una "situació excepcional" en què els partits polítics "han d'estar pensant més que mai en l'interés general”, i tots els polítics han de treballar "en la mateixa direcció".

Pel que fa al síndic de Ciutadans, s’ha mostrat disposat a negociar uns comptes d’“unitat” i estendre així l'acord del pacte per la reconstrucció. “Tenim una guia molt interessant que ha aconseguit un consens extraordinari, que també hauria de servir per a traure uns pressuposts de consens”, ha valorat. D’altra banda, Cantó també s'ha referit als pactes que manté el seu partit amb el PP a Alacant i ha descartat revisar-los.

El pacte per la reconstrucció també el va signar el Partit Popular, però la síndica Isabel Bonig ha reconegut que no ha mantingut cap contacte amb Puig.

La disposició del president d'arribar a un gran acord té el recel de Compromís i Unides Podem, que ha insistit que els pressupostos han de ser del Botànic i acordats dins del Consell.

També et pot interessar

stats