Puig reivindica l’aigua com un “vehicle de benestar i d'ocupació per als ciutadans”

El president de la Generalitat i el seu homòleg de Múrcia commemoren amb un acte el 40 aniversari del Tajo-Segura.

Puig reivindica l’aigua com un “vehicle de benestar i d\'ocupació per als ciutadans”
Puig reivindica l’aigua com un “vehicle de benestar i d'ocupació per als ciutadans”

Els presidents de la Generalitat, Ximo Puig, i de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, han assistit aquest dijous a la gala commemorativa del 40 aniversari del transvasament Tajo-Segura, organitzada pel Sindicat Central de Regants de l'Aqüeducte (Scrats). 

En declaracions als mitjans de comunicació, Puig ha reivindicat la cooperació de les autonomies per a aconseguir que l’aigua siga un “vehicle de progrés, de benestar, d'ocupació per als ciutadans”. En aquest sentit, el cap del Consell ha destacat que tant la Comunitat Valenciana com Múrcia han sigut “acurats” amb els recursos hídrics. “Gràcies a això tenim l'horta més important d’Europa, que compartim, una agricultura competitiva i capaç de tindre futur”, ha afegit. 

Puig ha tornat a valorar l’última sentència del Tribunal Suprem que anul·la una part del Pla Hidrològic de la Conca del Tajo i ha assegurat de nou que el transvasament “està absolutament garantit”. 

Aquesta trobada es produeix tres dies després que López Miras enviara una carta a Puig citant-lo formalment a una reunió "amb la màxima urgència possible", per a fer front comú en defensa del transvasament.

També et pot interessar

stats