Puig reivindica finançament just i més descentralització en l'aniversari de la Batalla d'Almansa

El cap del Consell adverteix que el poble valencià no consentirà "noves desfetes" com les del 25 d'abril de 1707

El cap del Consell, Ximo Puig
El cap del Consell, Ximo Puig / Presidència de la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat un model de finançament i una fiscalitat justa i la descentralització eficient de l'Estat en una declaració institucional amb motiu del 25 d'abril, data en la qual es recorda la Batalla d'Almansa.

"Milers de morts, de ferits, de presoners. Les institucions forals perdudes. Les llibertats anul·lades. La llengua prohibida", ha rememorat el president, que ha assegurat que el poble valencià no consentirà "noves desfetes" com les d'aquell 25 d'abril de 1707.

"A punt de celebrar els quaranta anys d'autogovern recuperat, reivindique el nostre model de convivència en la diversitat. Sense dogmes ni renúncies, amb lleialtat als orígens i eixamplant horitzons i orgullosos d'una terra, d'una cultura, d'una llarga història de huit segles junts", ha afirmat el cap del Consell.

Ximo Puig ha lamentat que 315 anys després d'aquella batalla "a Europa torna la guerra, la barbàrie, la destrucció, amb noves batalles en altres planures (...) I de nou, un mateix error: Cap idea justifica el sacrifici d'una vida", ha remarcat.

També et pot interessar

stats