Puig reivindica a Brussel·les la necessitat del ramal cantàbric per a connectar la Comunitat Valenciana amb Aragó

El ramal, que connectarà Saragossa, València i Sagunt amb el País Basc, es va quedar sense finançament en el govern de Rajoy.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president d'Aragó, Javier Lambán, en una imatge d'arxiu
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president d'Aragó, Javier Lambán, en una imatge d'arxiu

Una delegació encapçalada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president d'Aragó, Javier Lambán, ha participat aquest dilluns en la jornada “Connectant Europa 2021-2027”, que té lloc al Parlament Europeu, a Brussel·les.

Des de la delegació han reivindicat la necessitat que la Comunitat Valenciana i Aragó tinguen el ramal del cantàbric, que connectarà Saragossa, València i Sagunt amb el País Basc. Un tram que es va quedar sense finançament en l’anterior govern espanyol que va presidir Mariano Rajoy.

Puig ha recordat que més del vint per cent de tot el PIB espanyol està lligat a aquest corredor, "per la qual cosa la unió entre l'Atlàntic i el Mediterrani és fonamental per a la competitivitat de les empreses i la capacitat de generació d'ocupació". El president de l’executiu valencià ha destacat que aquest corredor servirà per a unir Europa.

“Estem convençuts que tenim arguments sòlids i suficients perquè finalment el Parlament Europeu i la Comissió Europea adopten una solució per al tram València-Saragossa”, ha afegit Puig.

En aquest sentit, el president d'Aragó, Javier Lambán, ha assegurat que es tracta d'una infraestructura fonamental no només per a Espanya sinó també per a Europa.

“El corredor cantàbric-mediterrani és una actuació d’alt interés estratègic per a Espanya perquè vertebra comunitats autònomes i perquè uneix dos ports molt importants, com són els de Bilbao i València, amb la plataforma logística de Saragossa”, ha manifestat Lambán.

També et pot interessar

stats