Puig reclamarà a La Palma mesures urgents per a corregir el preu de l'energia

El president de la Generalitat acudeix aquest diumenge a la Conferència de Presidents i Presidentes que té com a punt central la guerra a Ucraïna

Ximo Puig amb la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol
Ximo Puig amb la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol / Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, demanarà aquest diumenge en la Conferència de Presidents i Presidentes que se celebrarà a l'illa de La Palma "donar també una resposta als problemes de cost energètic de subministrament de l'energia que el conflicte bèl·lic (a Ucraïna) ha agreujat".

“Hem de donar una resposta a tots els nostres teixits productius, a lesx icotetes i mitjanes empreses, als problemes dels consumidors, els quals ja es poden trobar en situació de pobresa energètica”, ha assegurat el director general de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional, Jorge Alarte, que aquest dissabte ha avançat la intervenció del cap del consell, i se centrarà en tres qüestions.

"La primera és la unitat, la unitat de totes les institucions, de totes les forces polítiques i el conjunt de tota la societat espanyola enfront de l'agressió bàrbara del règim de Putin sobre el poble d'Ucraïna", ha assenyalat el director general.

Una unitat, ha afegit, que s'alinea amb la posició de la Unió Europea. "El conjunt de les societats democràtiques europees estan donant una resposta de solidaritat i d'ajuda al poble ucraïnés, als ciutadans i les ciutadanes que fugen de l'horror de l'agressió, de la violència", ha apuntat Alarte.

Precisament la solidaritat amb els qui pateixen el drama humanitari serà el segon punt que abordarà el president. "Els valencians i les valencianes estem tots ja mobilitzats. Comptem amb un dels tres grans centres d'acollida a Espanya per al poble ucraïnés, ací a Alacant, però, a més, per tots els nostres pobles i ciutats hi ha milers de valencians i valencianes que ja treballen amb esforç en diverses ONG, la societat civil i, per descomptat, la Generalitat Valenciana”, ha destacat el director general.

"Demanarem al govern d'Espanya que des d'aquesta unitat se sumem totes les mesures que siguen necessàries per a fer front immediat a aquestes conseqüències que està vivint la nostra economia, tant l'energètica com la que afecta les matèries primeres”, ha conclòs Alarte.

També et pot interessar

stats