Puig reclamarà el finançament en la reunió bilateral amb el govern

El cap del Consell puntualitza que el tema s'abordarà més en profunditat en la reunió específica amb la ministra Montero.

Reunió del president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra Meritxell Batet per a preparar la cimera
Reunió del president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra Meritxell Batet per a preparar la cimera / Manuel Bruque (Efe)

El cap del Consell, Ximo Puig, ha subratllat que en la reunió bilateral que mantindran el govern i la Generalitat el pròxim 21 de febrer "òbviament" es parlarà del finançament. No obstant això, ha puntualitzat que aquest serà el tema central de la trobada que tindrà una setmana després amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i agents socials valencians.

“En la reunió bilateral òbviament es parlarà de finançament, però el marc fonamental serà la reunió específica amb Montero i amb els agents socials”, ha dit. Puig ha remarcat que el finançament serà un dels temes "fonamentals" en la seua trobada amb Montero, perquè serà una trobada "específica" per a abordar aquest tema i també el deute històric valencià, mentre que la bilateral se centrarà en l'ocupació i en altres qüestions com la seguretat o la justícia.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes, davant les crítiques rebudes pel fet que el tema del finançament haja quedat en un segon pla en la reunió bilateral amb el govern.

Bonig diu que Puig actua primer com a socialista abans que com a president

La presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig, ha afirmat que és "evident" que s'ha utilitzat el finançament com "una arma política" per a atacar al PP. Bonig s'ha preguntat on està ara la plataforma Per un Finançament Just, que va donar suport a una manifestació per a exigir a l'expresident popular Mariano Rajoy un canvi de model. 

Bonig ha recalcat que mentre que el PP va signar la declaració institucional per a demanar a Rajoy més finançament, Puig actua "una vegada més primer com a socialista que com a president dels valencians" i s'ha qüestionat si d'aquesta cimera eixiran 1.400 milions d'euros com per a Catalunya.

També et pot interessar

stats