Puig reclama al govern central la condonació del deute

El president de la Generalitat ha enviat una carta als ministeris d'Economia i d'Hisenda en què també exigeix la reforma del sistema de finançament.

El president de la Generalitat demana accelerar el canvi de finançament autonòmic.
El president de la Generalitat demana accelerar el canvi de finançament autonòmic.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a l'estat, a través d'una carta enviada a la ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, la condonació d'uns 20.700 milions del deute d'aquesta comunitat autònoma generats per un finançament insuficient.

Puig xifra en 20.693 milions d'euros el deute que hauria d'assumir l'estat pel dèficit de finançament generat a la Comunitat Valenciana . A més, ha explicat que la demanda a la ministra "intenta situar damunt del debat públic allò que també ens correspon". Segons el president, "la part de deute que ha estat originat per l'infrafinançament, ha de tenir una compensació de l'Estat".

Així mateix, el cap del Consell també ha enviat una carta a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per a tornar a incidir en la reclamació de la Comunitat Valenciana d'un finançament autonòmic just. Explica "la necessitat de no ajornar indefinidament el canvi de model de finançament" i que s'accelere la reforma per a enllestir-la enguany.

També et pot interessar

stats