Puig rebutja la lectura nacional de les autonòmiques: “Ara no es decideix si serà president Sánchez o Feijóo”

El candidat socialista a la reelecció desconfia de les enquestes i confia els resultats al “vot qualitatiu”

Ximo Puig en un acte del partit d'aquest cap de setmana
Ximo Puig en un acte del partit d'aquest cap de setmana / Rober Solsona (Europa Press)

"Elevar a categoria nacional" les eleccions autonòmiques és "desnaturalitzar" aquests comicis. Així ho veu el president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, que considera que és "injust" que les característiques de la política nacional "no tenen res a veure amb aquests comicis". "Ara no ens hi juguem si serà president Sánchez o Feijóo", ha agregat.

"Les eleccions generals seran, supose, que a final d'any", ha manifestat Puig en una roda de premsa d’aquest dilluns, on ha assenyalat que "l'instrument de la Generalitat de l'autogovern és molt potent en un país descentralitzat".

El PPVox no té alternativa per a la Comunitat Valenciana

Segons el candidat, "en aquestes eleccions la Comunitat Valenciana està en si continua amb el progrés econòmic i social d'aquests anys" o si "torna a la Comunitat Valenciana que era el paradigma de la corrupció i de retallades massives ancorades en el 'neothatcherisme' que es va intentar implantar ací".

Per a Ximo Puig, el "PPVox" no "té alternativa per a la Comunitat Valenciana", perquè "sap que no pot debatre", i ha apuntat al debat de la setmana passada sobre una hipotètica il·legalització de Bildu, que "no té res a veure amb la Comunitat Valenciana". No obstant això, ha remarcat que "cap govern autonòmic ha estat més prop de les víctimes" que el Consell.

Respecte a les enquestes, Puig ha assenyalat que "s'utilitzen com a arma llancívola" i ha apuntat les eleccions de Grècia de diumenge, que preveien un empat entre Nea Dimokratía i Syriza "no sembla que hagen encertat molt".

Rebutja "fer contrademoscopia"

Malgrat que ha rebutjat "fer contrademoscòpia", el candidat ha assenyalat que el resultat "tindrà més a veure amb el vot qualitatiu" i ha remarcat que el Consell actual és el millor valorat pels ciutadans des de 2007.

En aquest sentit, ha indicat que els seus trackings no coincideixen amb les enquestes i que els socialistes aspiren a ser "la primera força política" eixida de les urnes el diumenge. 

També et pot interessar

stats