Puig reafirma que es continuarà amb les reversions sanitàries a mesura que acaben els contractes

El president de la Generalitat assegura que tant el nombre d'empleats com el d'autònoms a la Comunitat Valenciana supera ja el que hi havia abans de la irrupció de la Covid

Puig, aquest dijous, a les Corts
Puig, aquest dijous, a les Corts / Rober Solsona (Europa Press)

Les reversions sanitàries seguiran. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat aquest dijous a les Corts que el Consell mantindrà el rumb i recuperarà la gestió pública dels centres hospitalaris privatitzats quan acaben els contractes amb les concessionàries.

Amb aquesta confirmació, Puig responia a la síndica d'Unides Podem, Pilar Lima, durant la sessió de control a les Corts. El Consell va rependre la gestió pública de l’àrea de salut de la Ribera l'1 d'abril del 2018 i la setmana passada ho va fer amb l'àrea de salut de Torrevella. "Més avant anirà Dénia, la Marina, com en els casos anteriors", ha agregat aquest dijous a les Corts.

En qualsevol cas, ha puntualitzat, això sí, que la reversió es farà quan s'acaben els contractes amb les concessionàries. "Per a ser creïble i que hi haja seguretat jurídica, cal complir amb els contractes. No pot ser que no es complisquen i que es faça com en el passat, que s'hi renunciava per a ampliar amb més recursos", ha agregat.

D'altra banda, Puig ha destacat durant la sessió de control que tant el nombre d'empleats com el d'autònoms a la Comunitat Valenciana supera ja al que hi havia abans de la irrupció de la Covid.

El president ha respost a les crítiques de l'oposició defenent una millora dels indicadors econòmics i socials, que reflecteixen que al setembre hi havia 1.946.497 empleats, enfront de l'1.924.000 de febrer del 2020, i en el cas dels autònoms, la xifra és de 357.000 enfront dels 351.000 de febrer del 2020.

També et pot interessar

stats