Puig: “Els pròxims dies seran molt complicats”

El president de la Generalitat ha traslladat a Pedro Sánchez el suport del govern i la societat valenciana.

Puig: “Els pròxims dies seran molt complicats”
Puig: “Els pròxims dies seran molt complicats”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat que els pròxims dies seran molt complicats a causa l'increment dels casos i que la tendència es mantindrà. Per això, ha insistit, cal seguir les recomancions dels experts, que busquen protegir-nos i protegir les persones més vulnerables.

Puig ha participat en la conferència de presidents i ha aprofitat per a traslladar al govern espanyol “tot el suport del govern valencià i de la societat valenciana” per a fer front a la pandèmia del coronavirus.

També ha volgut destacar la importància d'aquesta cita, que ha reunit per videoconferència tots els presidents de les comunitats autònomes, cosa que feia molt de temps que no passava. “L’estat autonòmic funciona”, ha dit Puig. “Pot haver-hi discrepàncies, però hi ha un sentiment bàsic: volem treballar junts per a superar aquesta epidèmia. Som conscients de la gravetat de la situació i estem actuant des de la responsabilitat”.

“El més immediat és donar resposta a la situació sanitària. El primer és la salut de les persones. Aquesta és també una de les conclusions de la conferència de presidents”, ha explicat Puig.

El president també s'ha referit al fet que els valencians i valencianes som una societat mediterrània que viu al carrer. Per això, el cap del Consell ha demanat “una cobertura de suport psicològic” davant les possibles situacions d'ansietat que es puguen generar en les pròximes setmanes.

D'altra banda, Puig ha reconegut que la situació comportarà greus conseqüències econòmiques. Quant a la magnitud de la pandèmia, ha explicat que ens trobem en una crisi complexa de salut pública global i, per tant, cal "una resposta global".

Així mateix, el cap del Consell ha mostrat la seua confiança en la Unió Europea: "ha de jugar un paper clau", ha postil·lat

Dilluns, Puig mantindrà una reunió amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i representants dels partits sobre la crisi de salut pública.

Suport dels presidents al govern espanyol

Tots els presidents autonòmics i els de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla s'han sumat a la crida d'unitat d'acció per a guanyar la batalla al coronavirus, segons ha informat el govern espanyol després de la videoconferència mantinguda amb el cap de l'executiu, Pedro Sánchez.

En aquesta videoconferència, Sánchez ha traslladat amb detall als governants autonòmics les accions que el Consell de Ministres ha decretat. Així mateix, també ha escoltat els seus suggeriments entorn de les mesures que s'aniran aplicant.

Segons el govern espanyol, els màxims responsables de les autonomies han fet saber a Sánchez que actuaran en els seus territoris amb responsabilitat i lleialtat en l'aplicació del reial decret d'estat d'alarma, que ha entrat en vigor aquesta passada mitjanit.

A més, Moncloa ha confirmat que Sánchez es reunirà per videoconferència amb els presidents autonòmics amb una periodicitat setmanal.

També et pot interessar

stats