Puig pressiona Brussel·les per a incorporar el corredor cantàbric-mediterrani en la xarxa transeuropea

El 22 de novembre es coneixerà si aquest tram formarà part del pla europeu de transport per al sexenni 2021-2027.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest matí a Brussel·les
El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest matí a Brussel·les / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha aterrat aquest matí a Brussel·les per a exigir la incorporació del corredor cantàbric-mediterrani en la xarxa transeuropea de transports.

Acompanyat pel president d'Aragó, Javier Lambán, i representants empresarials i sindicals, es reunirà aquest dilluns amb la comissària de Transports, Violeta Bulc, per a presentar i debatre la incorporació del traçat Saragossa-Terol-Sagunt en la xarxa transeuropea de transports.

"És una anomalia que en aquesta xarxa no estiguera inclòs el tram València-Saragossa, i tenim totes les condicions per a exigir que figure quan s'aprove al Parlament Europeu", ha manifestat el president. El 22 de novembre es coneixerà si aquest tram formarà part del pla europeu de transport per al sexenni 2021-2027, dotat amb 30.600 milions d'euros. En la primera votació, aquest tram va quedar fora i només es contempla l'eix atlàntic, per això es van presentar esmenes per part de valencians i aragonesos.

Puig ha recordat que més del vint per cent de tot el PIB espanyol està lligat a aquest corredor, "per la qual cosa la unió entre l'Atlàntic i el Mediterrani és fonamental per a la competitivitat de les nostres empreses i la capacitat de generació d'ocupació".

Adif aposta pel corredor

Adif ha aprovat la licitació de dos contractes dins del pla director, per un import global de 6.225.167 €, per a l'execució de noves obres en la línia Saragossa-Terol-Sagunt.

El projecte vol millorar de forma significativa l'estat de la infraestructura actual del corredor cantàbric-mediterrani, especialment per al tràfic de mercaderies, i que siga plenament interoperable amb els corredors atlàntic i mediterrani. Així mateix, el pla injectarà, fins al 2023, una inversió global de 386,6 milions d'euros.

També et pot interessar

stats