Puig presideix la presa de possessió del nou Consell al Palau de la Generalitat

L’acte serà a les 10:30 hores a l’emblemàtic Saló de Corts.

Ximo Puig, després de la presa de possessió com a president de la Generalitat
Ximo Puig, després de la presa de possessió com a president de la Generalitat / Efe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, presideix aquest dilluns la presa de possessió del nou Consell. L’acte serà a les 10:30 hores a l’emblemàtic Saló de Corts del Palau de la Generalitat. 

L’acte de presa de possessió es produeix l’endemà que el mateix Puig haja pres possessió del càrrec en un acte a les Corts. 

Utilitzant la fórmula habitual, el cap del Consell ha promés el càrrec posant la mà sobre la Constitució, l'Estatut i els Furs i ha pronunciat en valencià, tal com disposa el reglament parlamentari, la fórmula estipulada que els acatarà "sense engany" i guardarà "fidelitat" a la Generalitat.  

Durant la proposició del govern, el president ha afirmat que la solució a l'infrafinançament en la legislatura que ara comença és "irrenunciable, inajornable i imprescindible per a la Comunitat Valenciana i per a l'Estat". En aquest sentit, Puig s'ha mostrat confiat que prompte es conforme el govern espanyol i "es confirme la voluntat expressada pel president Sánchez d'abordar un finançament just".  

Pel que fa a l'acció de govern per als pròxims quatre anys, Puig ha fixat com a prioritat acabar amb el terrorisme masclista, i ha assegurat que altres eixos seran la lluita contra el canvi climàtic, la creació d'ocupació i garantir el dret a l'habitatge.

També et pot interessar

stats