Puig pren possessió reclamant una solució "inajornable" al finançament

El cap del Consell assenyala que el que és bo per a la Comunitat Valenciana, és bo per a Espanya.

VÍDEO | Puig pren possessió reclamant una solució \"inajornable\" al finançament

Ximo Puig ha promés aquest diumenge davant del ple de les Corts el càrrec de president de la Generalitat per segona legislatura consecutiva, tres dies després d'haver sigut elegit per majoria absoluta de la cambra gràcies als vots del PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem. 

El palau dels Borja de València, seu del Parlament valencià, ha obert les portes per a celebrar una sessió plenària que ha començat amb la promesa del càrrec. Puig ha posat la mà sobre la Constitució, l'Estatut i els Furs i ha pronunciat en valencià, tal com disposa el reglament parlamentari, la fórmula estipulada que els acatarà "sense engany" i guardarà "fidelitat" a la Generalitat. 

Durant la proposició del govern, el president ha afirmat que la solució a l'infrafinançament en la legislatura que ara comença és "irrenunciable, inajornable i imprescindible per a la Comunitat Valenciana i per a l'Estat". En aquest sentit, Puig s'ha mostrat confiat que prompte es conforme el govern espanyol i "es confirme la voluntat expressada pel president Sánchez d'abordar un finançament just". 

"El nostre missatge és clar: el que és bo per a la Comunitat Valenciana, és bo per a Espanya", ha afirmat el president, que ha afegit que unes inversions adequades i la solució al deute són "les urgències" que el nou govern té per davant.

Pel que fa a l'acció de govern per als pròxims quatre anys, Puig ha fixat com a prioritat acabar amb el terrorisme masclista, i ha assegurat que altres eixos seran la lluita contra el canvi climàtic, la creació d'ocupació i garantir el dret a l'habitatge.

Entre els convidats a la presa de possessió del president hi ha el ministre de Foment i el d'Agricultura, José Luis Ábalos i Luis Planas.

També et pot interessar

stats