Puig pregunta si es vol una Diputació de València com la de Gaspar o la de Rus de "clientelisme i corrupció"

Afirma que la lògica democràtica condueix a una majoria progressista en el govern de la institució provincial

Ximo Puig aquest dilluns
Ximo Puig aquest dilluns a Castelló / À Punt NTC

El president de la Generalitat en funcions, el socialista Ximo Puig, ha preguntat si es vol una Diputació de València com la que ha significat el mandat d'Antoni Gaspar "d'avanços i municipalista", o la Diputació d'Alfonso Rus "del clientelisme i la corrupció".

El cap del Consell en funcions ha subratllat que cal constatar que els ciutadans han votat una majoria progressista per a la Diputació i, per tant, "la lògica democràtica porta al fet que hi haja una majoria progressista en el govern".

"El PSOE encapçala aquesta posició per dret democràtic i, sens dubte, Carlos Bielsa és el candidat que reuneix més suport i el que ha d'encapçalar-la, des de la generositat i la capacitat d'enteniment, perquè la Diputació ha d'estar governada per aquells que els ciutadans han decidit", ha afegit.

Puig confia que les negociacions arriben a bon port i, ha dit que Bielsa compta amb tot el suport dels socialistes valencians i, sobretot, amb el suport de la majoria democràtica de la província. "Estic segur que en totes converses s'intentarà fer les aproximacions necessàries".

Sobre aquest tema, ha aclarit que "davant l'amenaça d'un govern PP-Vox, que va en contra del que s'ha avançat en la Diputació en aquests temps, el raonable és posar-se d'acord i mirar cap avant".

També et pot interessar

stats