Puig: "El més patriòtic és donar suport als pressupostos de l'Estat"

El president critica l'actitud de rebuig que ha mostrat el PP en la tramitació parlamentària dels comptes.

Puig, aquest dilluns durant la roda de premsa per a presentar la guia de ventilació a les escoles
Puig, aquest dilluns durant la roda de premsa per a presentar la guia de ventilació a les escoles / À Punt

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha pronunciat aquest dilluns sobre el suport que ha anunciat Bildu als pressupostos generals de l'Estat (PGE) de 2021 i ha insistit que "el més patriòtic en aquests moments" és donar-los suport. El també líder del PSPV ha enlletgit l'actitud del PP, principal partit de l'oposició, que s'ha posicionat en contra dels comptes públics: "M'hauria agradat que haguera tingut una altra actitud", ha manifestat.

Per al cap del Consell, tots els suports que aconseguisquen els pressupostos de l'Estat per al pròxim exercici són "fonamentals" perquè, segons ha dit, Espanya necessita uns comptes per a la reactivació econòmica després de la pandèmia. I també arribar amb el màxim consens possible a la negociació sobre el pla de reconstrucció amb la Unió Europea.

I en clau valenciana, ha tornat a destacar que els PGE són bons per al territori perquè "per primera vegada objectiven la inversió a la Comunitat Valenciana" en els paràmetres que sempre ha reivindicat la Generalitat, com ara el volum poblacional.

També et pot interessar

stats