Puig, partidari que Sánchez atenga Torra per telèfon per a dialogar

Tot i això, recorda que la Constitució i l’Estatut no contemplen el dret d’autodeterminació.

Puig, partidari que Sánchez atenga Torra per telèfon per a dialogar
Puig, partidari que Sánchez atenga Torra per telèfon per a dialogar

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, s'ha mostrat aquest dissabte favorable al fet que el cap del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, agafe el telèfon al president de Catalunya, Quim Torra, per a dialogar i desencallar la situació. “Cal començar pel principi, que és parlar”, ha dit.

El cap del Consell defensa la necessitat que l'executiu central i la Generalitat de Catalunya reprenguen el diàleg, encara que ha recordat que ha d'estar emmarcat en els límits que fixen la Constitució i l'Estatut, que no contemplen el dret d'autodeterminació.

“Cadascú ha de plantejar el que crega convenient, però els límits en aquests moments són els que marquen la legalitat”, ha opinat Puig, que ha assenyalat que “fugir de la legalitat és fugir de la realitat”.

Per això, ha demanat a l'independentisme que faça un exercici de “realisme i pragmatisme”, ja que “dins de la Constitució i l'Estatut cal avançar molt encara”.

El president català ha telefonat en reiterades ocasions al cap del govern espanyol però des de Moncloa li han respost que Sánchez no el pot atendre.

També et pot interessar

stats