Puig i Oltra es reuneixen una setmana després d'haver esclatat les tensions internes al Consell

La polèmica va sorgir arran del vot favorable del Consell a l'objectiu de dèficit i per la creació per Justícia d'una comissaria sobre violència de gènere.

Puig i Oltra durant la reunió al Palau de la Generalitat
Puig i Oltra durant la reunió al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, han decidit reunir-se aquest dimecres, quan es compleix una setmana de la polèmica generada pel vot favorable del Consell a l'objectiu de dèficit en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) i per l'anunci de la Conselleria de Justícia de la creació d'una comissaria especialitzada en violència de gènere a la Ciutat de la Justícia de València.

La trobada entre tots dos dirigents s'ha produït finalment al Palau de la Generalitat, després que diumenge no van poder coincidir en la celebració del Sexenni a Morella, com esperava la vicepresidenta, ja que Puig tenia programat amb anterioritat un viatge.

Dimecres passat el vot del Consell en el CPFF va crear malestar en Compromís, i la vicepresidenta Oltra va retraure que es tractara d'una decisió unilateral que no se'ls havia comunicat per endavant. Criticava també que l'objectiu de dèficit establit no suposava una "reparació singular" per a la Comunitat Valenciana. 

D'altra banda, Oltra va llançar un tuit en què criticava la comissaria anunciada per la consellera de Justícia, Gabriela Bravo. Segons va escriure, li resultava "incomprensible" i se li escapaven les raons per les quals "la consellera de Justícia no coneix les seues competències ni les alienes i fa cas omís del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista". "No tinc paraules, o me’n sobren, i calle", va afegir.

També et pot interessar

stats