Puig, Oltra i Barceló compareixeran dimecres a les Corts per a explicar la gestió de la crisi sanitària

La junta de síndics arriba a un primer acord perquè els diputats i les diputades puguen cedir part del sou.

Puig, Oltra i Barceló compareixeran dimecres a les Corts per a explicar la gestió de la crisi sanitària
Puig, Oltra i Barceló compareixeran dimecres a les Corts per a explicar la gestió de la crisi sanitària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, compareixerà el dimecres vinent davant la Diputació Permanent de les Corts per a informar sobre la situació sanitària i les diferents actuacions del Consell davant la pandèmia de Covid-19 i les seues conseqüències a la Comunitat Valenciana, tal com va demanar. Juntament amb ell ho faran també la vicepresidenta primera del Consell, Mónica Oltra, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

La sessió seguirà el protocol de seguretat acordat fa un mes, amb el que solament podran accedir físicament els diputats que participen. Les persones de risc i els periodistes podran seguir-la telemàticament.

Al migdia del dia 22, Les Corts guardaran tres minuts de silenci en record de totes les víctimes de la Covid-19, al fil de la jornada de dol decretada pel Consell per a aquest diumenge, després de la qual les banderes onejaran a mitja asta.

La junta de síndics s'ha reunit telemàticament aquest dijous per a estudiar les peticions a la Diputació Permanent que han plantejat alguns grups, entre d'altres, la sol·licitud de compareixença de Ximo Puig. Així, han convocat la Diputació Permament per a la setmana que ve. L'endemà de la compareixença de Puig, Oltra i Barceló, se celebrarà una altra sessió per a aprovar els decrets acordats pel ple del Consell.

En la reunió telemàtica de la junta de síndics també s'ha arribat a un primer acord perquè els diputats i diputades valencians puguen cedir part del seu sou per a fer front al coronavirus, com va plantejar el president de les Corts, Enric Morera .

Les Corts van decidir suspendre el període de sessions i activar la Diputació Permanent el passat 19 de març. La mesura ha comportat el tancament de les instal·lacions del Parlament valencià, on no hi ha activitat des del 12 de març. La situació es mantindrà mentre estiga vigent l'estat d'alarma per l'epidèmia de Covid-19.

També et pot interessar

stats