Puig i Oltra assenyalen que els pròxims dies començaran les negociacions

Els dos candidats es retroben de manera pública en la manifestació de l’1 de Maig.

Imatge de la manifestació

El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, i la vicepresidenta en funcions, Mónica Oltra, han coincidit per primera vegada després de les eleccions. Ha sigut en la manifestació de l'1 de Maig, Dia del Treball, convocada a València pels sindicats Comissions Obreres i UGT. 

Els dos han assegurat que els pròxims dies començaran les negociacions per a formar un nou govern del Botànic. 

La vicepresidenta de la Generalitat en funcions, Mónica Oltra, ha indicat aquest dimecres que hi haurà contactes entre el PSPV, Compromís i Unides Podem abans del 16 de maig, dia en què es constitueixen les Corts. Oltra ha fet aquestes declaracions en resposta als mitjans durant la manifestació per l’1 de Maig a València. 

La candidata de Compromís ha assenyalat que el més important és parlar del contingut i que posteriorment caldrà abordar qui gestiona cada àrea. Preguntada per si l’avançament de les eleccions ha perjudicat la seua coalició, Oltra ha contestat que els comicis “ja han passat” i que, per a valorar això, “estan les anàlisis i els analistes”. 

Per la seua banda, el president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha manifestat que encara és prompte per a parlar des de la perspectiva del govern, i que caldrà decidir entre tots els partits “quina és la millor arquitectura del govern, aprenent de l’experiència que hem tingut fins ara”. Amb tot, ha precisat que la setmana vinent poden començar els contactes. 

“Serà un govern únic, conformat per diversos partits”, ha dit Puig que ha afegit que la millor solució per a la Comunitat Valenciana és que “allò que ha funcionat bé millore”. 

També et pot interessar

stats