Puig ofereix a Andalusia adoptar una posició comuna en la reivindicació d'un nou finançament

El president de la Generalitat ha valorat positivament la possibilitat de diàleg amb la Junta.

El president de la Generalitat, Ximo Puig.
El president de la Generalitat, Ximo Puig.

La Comunitat Valenciana i Andalusia competeixen per a liderar un front comú per a demanar un finançament autonòmic just. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha oferit aquest dilluns un pacte amb el seu homònim andalús, Juan Manuel Moreno, per a acordar una posició comuna en el nou sistema de finançament.

Puig ha afirmat que la seua voluntat és reunir-se amb la Junta d'Andalusia "i amb totes les comunitats" per a parlar de finançament i "anar consolidant una posició majoritària", superant sempre "els partidismes". Posteriorment, el portaveu del Grup Parlamentari Popular Andalús, José Antonio Nieto, li ha demanat que "de veritat" faça "una aposta sense ideologies" per a reclamar al govern espanyol el finançament que correspon tant a la Comunitat Valenciana com a Andalusia.

El president de la Generalitat s'ha referit a les paraules de Nieto en la seua arribada a la Nit de les Finances i Premis Forinvest 2020. "Em sembla molt positiu que hi haja possibilitat de diàleg" amb el govern d'Andalusia sobre el finançament autonòmic.

També et pot interessar

stats