Puig: "Necessitem que el Magrib tinga un nivell de desenvolupament molt superior"

El president de la Generalitat reclama a Alacant més cooperació entre les dos vores del Mediterrani

Puig, aquest dijous, a Alacant
Puig, aquest dijous, a Alacant / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per estretar relacions amb els països del nord d'Àfrica. "Volem que hi haja més cooperació entre els dos costats del Mediterrani. Necessitem que el Magrib tinga un nivell de desenvolupament molt superior", ha defensat el president.

En la seua intervenció, i preguntat per la massiva arribada de pasteres a les costes d'Alacant, Puig ha recordat que les pasteres són reflex de la misèria de què fugen els immigrants en viatges que "moltes vegades acaben llastimosament amb la seua vida". I en aquest context, ha apostat per ajudar que els països del nord d'Àfrica tinguen un desenvolupament més gran.

Puig ha fet aquestes declaracions després d'assistir a la reunió de ministres de Treball del Fòrum del Mediterrani Occidental a Alacant. A la trobada han estat presents els ministres de Treball i legats del cos diplomàtic d'Algèria, Líbia, Itàlia, Mauritània, Portugal, el Marroc, França i Tunísia.

"El que no serveix és no fer res" en el camp de l'habitatge

Sobre la nova llei d'habitatge, ha assegurant que cal abordar una realitat profundament injusta amb els joves i que l'única cosa que no serveix "és no fer res". Puig ha fet aquestes declaracions després d'assistir a la reunió de ministres de Treball del Fòrum del Mediterrani Occidental a Alacant. "Alguna cosa caldrà fer", ha remarcat el president.

I ha recordat que la falta d'habitatge és una qüestió "crucial i un dret constitucional" i cal actuar-hi, per la qual cosa li sembla "increïble la resposta visceral" d'altres partits quan, a més, encara es desconeix el text de la futura llei.

També et pot interessar

stats