Puig: "Mil efectius treballen en els dos incendis i quasi cinquanta mitjans aeris"

El president ha insistit que els dos són incendis actius i ha xifrat la superfície afectada a la Vall d'Ebo en 10.000 hectàrees i entre 700 i 800 hectàrees en el cas de Begís

Puig, aquest dimarts
Puig, aquest dimarts / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha remarcat que hi ha mil efectius treballant en els dos grans incendis que afecten la Comunitat Valenciana (el de la Vall d'Ebo i el de Begís) i quasi cinquanta mitjans aeris. Puig ha insistit que els dos són incendis actius i ha xifrat la superfície afectada a la Vall d'Ebo en 10.000 hectàrees i entre 700 i 800 hectàrees en el cas de Begís.

Puig, abans de la reunió del Ceopi (Centre de Coordinació Operativa Integral), ha remarcat que els dos focs han sigut provocats per llamps i ha detallat que viuen moments "d'alta activitat" malgrat l'esforç dels efectius d'extinció. El foc a la Vall d'Ebo supera els 65 quilòmetres de perímetre i el de Begís ja suma vint quilòmetres. També ha posat l'accent en les dificultats existents per extingir el foc malgrat l'esforç dels professionals que treballen al terreny.

"L'única notícia positiva és que està estabilitzat els de les Useres i Calles definitivament", ha afegit el president. Puig ha insistit en el fet que cal preservar la vida i que es prendran les mesures preventives que siguen necessàries pensant en la població.

Puig garanteix ajudes econòmiques per recuperar els terrenys cremats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha garantit que els municipis afectats per incendis forestals podran comptar amb ajudes autonòmiques per a "recuperar i rellançar" els terrenys cremats en zones com la Vall d'Ebo o Begís.

En declaracions als mitjans a Xàtiva, el cap del Consell ha lamentat la situació "extremadament complexa i complicada" dels últims dies, davant d'aquests incendis que suposen "la desaparició d'una part important del nostre patrimoni natural". 

També et pot interessar

stats